Logo tasarımı neden bu kadar önemli?

18.09.2020
120
Logo tasarımı neden bu kadar önemli?

Logo, marka kimliğinin en önemli aracıdır. Marka, yardımıyla, tüketici tarafından kelimelerden daha hızlı “okunan” görünür, maddi bir imaj elde eder. Bu nedenle, gelecekte logo tasarımında önemsiz gibi görünen herhangi bir ihmal, yanlış veya istenmeyen marka algısına yol açabilir.

Bir logo oluşturmak son derece zahmetli bir iştir, çünkü bu süreçteki bir hatanın bedeli gelecekte pahalı olabilir. Hatırlanmayan ve markanın ihtiyaç duyduğu çağrışımları çağrıştırmayan bir logo, ana işlevini yerine getirmekten acizdir, bu da sadece güzel grafikler olduğu, ancak hiçbir şekilde güçlü bir kurumsal kimliğin stil oluşturucu bir unsuru olduğu anlamına gelir.

Bir logo geliştirilirken, hangi medyaya yerleştirileceği, ne kadar uyarlanabilir olduğu, ters çevirme testlerine dayanıp dayanmadığı ve marka içinde gömülü ana iletişimi yansıtıp yansıtmadığı dikkate alınır. Özette belirlenen göreve bağlı olarak, logo hem tipte hem de ek açıklayıcı unsurlarla, özlü ve çiçekli, tek renkli ve alacalı, birkaç fikri veya bir anahtarını yansıtan olabilir.

Bir logonun tasarımının profesyonelce yürütülmesi, gelişmiş tasarım becerileri, grafik tasarım teorisi bilgisi ve becerilerin ustaca uygulanmasının bir kombinasyonunu gerektirir. Grafik düzenleyici becerilerine sahip herhangi bir tasarımcı bir logo oluşturabilir, ancak zanaatın tüm yönlerine tam olarak hakim olmak 10 yıldan fazla sürer.

Logo tasarımı, bir şirketin kurumsal kimliğini oluşturmanın küçük bir parçasıdır, ancak logo veya ticari markanın bir marka kimliğinin en önemli parçası olduğunu bilmek önemlidir. Ve hepimiz bunun kurumsal kimliğin izleyiciler tarafından en çok hatırlanan parçası olduğunu biliyoruz.

Bir zamanlar rekabetin olmadığı yerde, şimdi alıcının dikkatini çekmek için rekabet eden yüzlerce, belki de binlerce şirket var ve hepsi mallarını raftan almamızı istiyor. Bu, markaları rakiplerinden görsel olarak farklılaştırma ihtiyacını artırıyor.

Kurumsal kimlik ve birlikte çalışan temel unsurları, zihnimizde farklı bir resim oluşturur ve şirketi rakiplerinden ayırır. Sektöre bağlı olarak kimlik; üniforma tasarlamayı, araba stilini, kartvizitleri, ürün ambalajlarını, kahve kupalarını, reklam panolarını ve web sitesi yazı tipi seçimleri dahil olmak üzere bir dizi başka öğeyi içerir.

Tasarımcıların işi, bir markanın özünü şekle ve renge dönüştürmektir, çünkü görsel görünüm, beyinlerimizde deneyimlediklerimizle karşılaştıklarımız arasında bir bağlantı oluşturmada kritik bir rol oynar. Birçok yönden şirket logosu sevdiklerimizin karakterine benziyor.

Bir profesyonel tarafından yapılan bir logo, harika bir ürünle desteklendiğinde ve önemli bir süre içinde değişmediğinde, şirket için paha biçilmez bir varlık haline gelir. Nike swoosh’u, McDonald’s altın kemerleri, Michelin adamı, Mercedes üç köşeli yıldızı, Woolmark sembolü profesyonelce yapılmış logo örnekleridir.

Ancak logonun benzersizliğinin ötesinde, bir markanın statü kazanmasını sağlayan özellikler nelerdir? Tasarımcıların profesyonel ve kaliteli logolar oluşturmasına olanak tanıyan çok yönlü teknikler vardır.

En iyi logo fikirleri her zaman çarpıcı değildir. Dört renk ve üç yazı tipiyle görünmezler. Trendlerden etkilenmezler. Klasik ve basitler.

Temiz çizgilerle veya marka adınızla başlayın. İlişkili olduğu sembolik bir imge var mı? Apple ve Windows gibi bariz bağlantılar var, ancak bu fikri logonuz için nasıl kullanabilirsiniz? Basit bir unsurun sanatsal tasviri eğlenceli olabilir. Öte yandan, marka adınız ilgisiz olabilir ve bir şekil veya yazı kombinasyonu daha iyi bir seçenek olabilir.

Logonun tamamını gönderin. Şu anki eğilim süper akıcı simgeler veya yazı. Harika olabilir, ancak markayı biliyorsanız işe yarıyor. Büyük olasılıkla, logonuzdaki kelimeyi kullanmalısınız.

Okunabilen basit yazı tiplerine bağlı kalın. Serif veya sans serif yazı tipleri iyi çalışacaktır, kişiselleştirilmiş seçenekler bile gayet iyi çalışabilir. Ancak modaya uygun bir stil için okunabilirliği feda eden yeni yazı tiplerine karşı dikkatli olun.

Klasik bir görünüm için harfleri basit bir sembolle eşleştirin. Gölgeler, kabartma, koyulaştırma veya renkli harflerle aşırıya kaçmayın. Bu teknikler genellikle kendi başlarına harika görünür, ancak görüntülerle kullanıldığında ve arka planın beyaz olmadığı alanlarda sorunlar ortaya çıkabilir.

İyi bir logo, temsil ettiği markayı size söyler. Bu, şirketin efsanesinin veya nasıl ortaya çıktıklarının bir parçasıdır.

Amazon logosunu aklınıza getirin. Basit bir metin ve altında bir gülümseme. Bu efsane nedir? (Memnun müşteriler). Marka sana nasıl hissettiriyor? (Mutluluk). Bu basit bir ilişkilendirmedir ve hemen fark etmeseniz bile logo, kullanıcılarda belirli duyguları uyandırır.

Marka efsanesiyle ilgiliyse logo daha akılda kalıcı olacaktır. Kim olduğunuz veya ne yaptığınız hakkında konuşmalı ve kişiliğinizin bir parçası olmalıdır.

Farklı şekillerde tasarlanan logoların fiyatı nedir?

Diğer yaratıcı ürünler gibi bir logo geliştirmenin fiyatı da belirsizdir ve bir dizi faktöre bağlıdır. Bu yazıda, fiyatlandırmasının ana nüanslarını ortaya çıkarmaya çalıştık, argümanlarımızı gerçek araştırma sonuçlarıyla destekledik. Burada, bir logonun maliyetinin, yaratma yöntemleriyle nasıl ilişkili olduğunu, bu pazardaki mevcut ortalama fiyatların ne olduğunu ve yeni başlayan girişimcilerin bu ürün için ne kadar ödemeye istekli olduğunu öğrenebilirsiniz. Son olarak, makale, tasarımcılar veya yenilikçi çevrimiçi hizmetler, şirketiniz için bir logo geliştirmeyi kimin emanet etmesi daha iyi olan sorunun cevabını bulmanıza yardımcı olacaktır.

Kendinizi inşa edin. Bununla birlikte, en ekonomik yol, grafik editörleri kullanma konusunda iyi becerilere ve etkileyici bir süreye sahip olmanızı gerektirecektir. Sanatsal yeteneğiniz varsa, ücretsiz olarak harika bir logo elde edebilirsiniz. Maliyet – 0 TL;

Bir tasarım ofisinden sipariş verin. Genel olarak en çok kullanılan ve sağlıklı olan yoldur. Çünkü logo tasarımı her ortamda kullanabileceğiniz dosya formatlarında ve 3 boyutlu modellemelerle size teslim edilir. Fiyat logo kalitesine göre 200-1000 TL;

Gördüğünüz gibi, bu alan çok geniş bir fiyat aralığına sahip ve belirli miktarlar seçilen yöntemle yakından ilgilidir. Ancak, bu rakamlar çoğu logo müşterisinin yetenekleriyle ne ölçüde eşleşiyor?

SONUÇ

Akla gelen en iyi logolar Coca-Cola, Nike veya FedEx gibi büyük oyunculara ait olsa da, harika logolar her zaman büyük bir bütçeyle gelmiyor (Hepimiz Swoosh’un 35 dolara mal olduğu hikayesini biliyoruz).

En iyi logolardan bazıları küçük markalarla ilişkilidir. Dribble ve Behance portföyleri harika konseptlerle doludur. Logo tasarımı sizin gücünüz olmasa bile, bu ipuçlarını kullanmak en azından öne çıkmanın ve daha iyi bir marka kimliği oluşturmanın yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.